Prati nas na Facebooku

Novosti

Men’s Health Fitness izazov 2012.

31.01.2012.

Svaki početak je lagan! No, s jednom se drugom izrekom ne možemo složiti, onom koja tvrdi da je svaki početak težak. U slučaju Men’s Health fitness izazova početak je najlakši dio. Premda, i ove se godine među prijavnicama našlo onih pristiglih 5 do 12, posljednjeg dana za prijavu, 10. siječnja, u večernjim satima. Ili, pak, prijavnica na kojima samo što nije pisalo “Ništa ne tražim, samo se hvalim…” Šalu na stranu, među stotinu-dvije prijava nije bilo lako izabrati ni dvadesetak onih koji će ući u uži izbor, a kamoli šestoricu koji će na kraju sudjelovati u MH fitness izazovu. Razmišljali smo i razmišljali… I onda se dosjetili. Nastojali smo pritom dati priliku svima, kako onima koji na leđima nose “ponešto”, da se izrazimo eufemizmom, kilograma viška tako i onima koji bi dali sve samo da te iste kilograme u obliku mišića mogu prebaciti na svoja pleća.

Strašni sud

Dvadesetčetvorica izabranih pred završni su, “strašni sud” izašla sredinom siječnja. “Subota, Core Gym, Jadranska 2B, Zagreb, točno u 10 ujutro”, glasile su upute. No, ni to nije spriječilo neke, poput Jože Subana iz slovenskog Obrežja, da se pred Coreom pojave već poslije 8 sati… Kavica i novine bile su jedini izlaz za ranoranioce. Jer produkcija ipak zahtijeva svoje. U skladu s filozofijom Core Gyma (nama u MH tako bliskom) “manje je više”, produkcija je značila: nekoliko bačvi poredanih jedna uz drugu, “dekoracija” u obliku osovine s kotačima, po stolica za svakog člana “stručnog stožera”, nekoliko MH reklamnih panoa i – eklektična stolica. Na nju smo, naime, odlučili posjesti sve i jednog kandidata, razmotriti ga iz svih mogućih perspektiva, kako doslovno tako i u prenesenom smislu, čuti mišljenja proistekla iz fitness-filozofija svih trenera i urednika pa na kraju odabrati najbolje.

Povratak otpisanih

Vremena za duga čavrljanja s kandidatima, naravno, nije bilo. Minuta za skidanje majice i trenerski pogled na “materijal za rad”, dvije minute za nekoliko osnovnih informacija i… to je to. No i to je bilo dovoljno da se u glasu osjeti tko jest, a tko nije odlučan, tko bi mogao pronaći vremena za treninge, a tko ne, tko zna što želi, a tko se prijavio zato što… eto zato. Stručni stožer gotovo da je bio brojniji od užeg izbora potencijalnih “izazovaca”: treneri Core Gyma Mario Mlinarić, Bojan Medaković, Marko Vrcić, Fedor Kulušić i njihov savjetnik za prehranu Miroslav Levak, pobjednik prošlogodišnjeg Fitness izazova Dean Vujasinović, naš urednik fitnessa Zdenko Klarić te gorepotpisani. Kod nekih kandidata dvojbi gotovo da i nije bilo, kod nekih su se lomila koplja. Ipak, da smo isti izbor morali odraditi samo dan poslije, pitanje je tko bi tom prilikom bio “unutra”, a tko otpao. Nakon pola sata završnog vijećanja odluka je pala. Najteži zadatak toga dana, razveseliti šest novih “izazovaca” i rastužiti sve ostale, dopao je upravo autora ovih redaka. Ipak, nismo iz Core Gyma morali izlaziti na stražnji izlaz, kolega Marko Šaronja iz marketinga pokušao je one koji ovom zgodom nisu izabrani utješiti tromjesečnom pretplatom na MH… Neuspješno, barem ako je bilo suditi po izrazima njihovih lica. Srećom, do iduće je prijavnice za Men’s Health fitness izazov samo osam mjeseci, ne uspije li tko od “otpisanih” u međuvremenu sam postići ono što je zacrtao.

Moj trening, tak’ imam te rad

Lakši su dio posla obavili, poslali prijavnicu, imali sreće i bili izabrani… Sada slijedi teži dio – rad, rad i samo rad. Ronald, Vinko, Mario, Tomislav, Predrag i Ivan sada ovise samo o sebi. Da, dobro ste pročitali: premda će imati sve što im je potrebno – vrhunske trenere, opremu i suplemente – u konačnici ipak sve ovisi samo o njima. Baš kao što je to i kod svakog od nas ostalih slučaj. Zato idućih mjeseci nemojte samo čitati što su i kako postigli natjecatelji MH fitness izazova nego i sami odredite cilj, razradite strategiju, upotrijebite treninge i savjete kojih vam u Men’s Healthu zasigurno ne manjka i – prionite.

Ključne riječi:

Sve novosti

Naši sponzori

Koloseum fitness & bodybuilding oprema, Paintball Core Gym

Koloseum fitness & bodybuilding oprema

Kataloška prodaja bodybuilding i fitness sprava

Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja bodybuilding i fitness opreme utemeljena na iskustvu vrhunskih bodybuildera na ovim prostorima: Žarka Stojića i Miroslava Levaka.

Njihovo dugogodišnje iskustvo u vježbanju na spravama više vrhunskih proizvođača, rezultiralo je dizajnom bodybuilding i fitness opreme primjerene za vrhunske sportaše i rekreativce.

Koloseum fitness & bodybuilding oprema
Paintball Core Gym

Vanjski Paintball teren

Paintball Core Gym nalazi se u Zagrebu (Jadranska avenija 2b), a prostire se na 15.000m2 sa dva vanjska terena, šumski teren i teren sa preprekama, te unutarnji teren za Reball.

Kod nas možete organizirati rođendanske proslave, team building za Vašu tvrtku i slično. Cjenik naših usluga možete pogledati ovdje: http://www.zagrebpaintball.com/cjenik

Paintball Core Gym